Mi alapján válasszunk szállást Horvátországban? 3. rész

Kategória: Blog,

Mi alapján válasszunk szállást Horvátországban? 3. rész

Szempontok: idén kettesben utazunk | csendes hely | bulizós nyaralás

Nyár, romantika, a tenger illata, naplemente, hangulatos éttermek, nyüzsgő promenád vagy éppen elbújós part....

Nekünk, a Pihiszuszinál mindezekről egyértelműen Horvátország jut az eszünkbe! Sok-sok nyár tapasztalatait összegezve igyekszünk praktikus tippeket adni a helyszín és a szállás kiválasztásához arra az esetre, ha kettesben utaztok és nem vezetnétek rettenetesen sokat.

Csendes helyre vágyunk

 

Ha nyugisan szeretnénk nyaralni, akkor érdemes az elő- vagy az utószezont választani. Ilyenkor lényegesen kevesebb a turista, ami már önmagában garantálja a csendesebb pihenést. Crikvenica főszezonban kifejezetten nyüzsgő hely, előszezonban kevésbé, viszont garantáltan találsz nagy választékban ilyenkor is nyitva tartó éttermeket, kávézókat és mennek a hajókirándulások is. Itt az Eperszedő apartmant javasoljuk: romantikus búvóhely, panorámás terasszal, kedvező áron.

eperszedo_crikvenica.jpg

Ha nem előszezon és maradtunk az apartmanoknál, akkor a Krk szigeti Silo település is jó választás. Csendes helyen van és viszonylag kis méretű. Van néhány étterem és egy külön öbölben mindenféle vízisportot ki lehet próbálni. (Külön kutyás strand is van, ha őt sem hagynátok otthon.) Silon például a Leát javasoljuk, ami pároknak ideális.

Ha szállodában gondolkodunk csendes helyen és keret is van rá, akkor jó válsztás Rab sziget, ahol minden együtt van: hangulatos óváros, hosszú partszakaszok, kirándulási lehetőségek, gyönyörű naplementék.  

rab.jpg

 

Ha bulizni is szeretnénk

Horvátország tele van zenei fesztiválokkal: május végétől augusztus végéig szinte minden hétre jut egy, vagyis ez is jó alap lehet a bulizós nyaralás megtervezéséhez. Mi inkább onnan közelítjük meg a témát, hogy melyek azok települések, városok, ahol biztosan tudtok a nyaralás közben bulizni is.

Ha az Isztriai- félszigetre mennétek, akkor Porecet és Rovinjt ajánljuk, mind a kettő nagyon hangulatos és szerethető város. A Magyarországhoz legközelebb eső tengerparti rész, Crikvenica már előjött az előszezoni csendesebb nyaralásnál, de ez főszezonban is jó választás, mert akkorra már sokkal inkább nyüzsgő várossá változik.

rovinj.jpg

Amivel még nem lehet tévedni, ha bulizni akartok, igaz mindegyikhez többet kell utazni: a Pag szigeti Novalja (a nyári fesztiválok jelentős része itt van), illetve a dalmáciai Biograd és Vodice.

Korábbi blogbejegyzésünk a szállásválasztásról itt és itt olvasható.

Vissza az akciókhoz