Kutyás strandok Horvátországban

Ha nyaralni indulunk, sokszor komoly fejtörést okoz: kire bízzuk kedvencünket, ki vállalja be a kutyát arra a hétre, amíg nem vagyunk itthon. Nagyiék öreg kutyája nem tűri meg maga mellett a miénket, apusék irtóznak a kutyaszőrtől, Ilma néni pedig merő kedveskedésből csokival etette a múltkor Buksit. Az a jó hírünk van viszont, hogy Horvátországban egyre több az olyan szállás – a kempingeken kívül apartmanok és szállodák is – ahol nem megtűrt, hanem örömmel látott vendégnek számítanak a négylábúak.

Persze nem elég megfelelő szállást találni, meg kell keresnünk azokat a tengerparti szakaszokat is, ahol nem fognak minket kiutálni kutyáinkkal. Összeszedtük hát nektek az összes – pillanatnyilag ismert - kutyás strandot Horvátországban. Persze a kép folyamatosan változik, így ha tudtok olyan fürdési lehetőségről, mely az alábbiakban nem szerepel, köszönettel vesszük, ha megkülditek nekünk!
Általánosan elmondható, hogy az Isztrián és a Kvarner-öbölben szervezettebbek a négylábúak fürdési lehetőségei, míg Dalmáciában sok olyan kis eldugott, kevésbé ismert öböl található, ahol nyugodtan megfürdethetjük kutyusunkat.
Induljunk hát útra nyugodtan kutyával az Adriára, mindenki nagyon fogja élvezni a nyaralást!

Kezdjük az Isztriával!
 
UMAG
Sol Polynesia -  a Sipar nevű félszigettel szemben

Kanegra - az FKK strand mellett
Park Umag kemping - a kemping közvetlen elején, Lovrečići felé
Sol Stella Maris apartmantelepülésen belül

 

POREČ
Istra naturista kemping strandja
Funtana település közvetlen közelében, Poreč városától mintegy 6-7 km-re, gyönyörű természeti környezetben, sziklás, köves partszakaszokkal.
A kempingen belül: kutyáknak való öböl és játszótér, wifi, éttermek, pizzéria, bolt, tenisz, pékség.
Blue Moon strand
A Spadići városrészen, a Laguna Materada hotel közelében – két kávézóval és zöld füves résszel, ahol kedvenceink kifutkározhatják magukat fürdés előtt vagy után
Bjela uvala kemping
Hotel Valamar Zagreb alatt
Stari Červar-öböl
 
ROVINJ
Lone-öböl
Az ACI marinától (kikötő) délre található, az óvároshoz közeli, ún, városi strand sziklás, köves, kavicsos, természetes árnyékban gazdag. Autóval érkezőknek ajánljuk, hogy parkoljanak le a MONVI szórakoztatóközpont közelében, és onnan sétáljanak le az öbölbe gyalog. Napernyő-, nyugágy-, csónak-, vizibicikli-, szörfbérlés.
Kuvi-öböl
Az ismert Villas Rubin üdülőtelep közelében található, Rovinj városközpontjától kb. 3 km-re. Sziklásabb, mint a Lone-öböl, a gazdiknak a bemenetel durvább. Mindazonáltal kedvenceink élvezni fogják a fürdést, mert sok a természetes árnyék, és kellemes a borókafenyvesek illata is. A parton kávézók, a közelben étterem.
Borik-Figarola öböl
Rovinjtól 2 km-re található, csodás kilátással az óvárosra. A part részben aprókavicsos, részben sziklás. A strand mellett közvetlenül fenyőerdő fekszik, kellemes árnyékot kínálva. Kávézók, étterem.
Polari kemping
A kemping 2 km hosszúságú strandján belül külön kutyáknak való partszakasz, ahol a tenger kristálytiszta.A kempingen belül: éttermek, bár, medence, játszótér, rengeteg sportolási lehetőség és nem utolsó sorban: tusoló kutyáknak!
Villas Rubin
Paradiso Beach egy része
Zlatni Rt film
 
 
PULA ÉS KÖRNYÉKE
Ahol nincs tiltó tábla, ott a nyári hónapokban este 20 óra és reggel 8 óra között fürdethetjük négylábú kedvencünket. Egyébként pedig a következő helyeken:
Verudela
A Verudela-félsziget kevésbé kiépített és zsúfoltabb öbleiben. Pl a Zlatne Stjene részen - film
Štinjanska vala
Pulától északi irányban található Štinjan településen. Nagyobb köves, lassan mélyülő, semmi extra.
Kemping Pomer
A medulini-öböl nyugati részén található, Pulától 7, Medulintól 4 km-re. Strandja sziklás, kavicsos öblökkel. A kempingben: étterem, bolt, wifi.
Aprókavicsos, homokos, lassan mélyülő. A kempingben: éttermek, bárok, bolt, wifi, játszótér, asztali tenisz, szörf, búvárklub, banán, jet ski.
Medulin, Hotel Hilde strandja
Liznjas, Stinjan  természetes strandok - film
Premantura: Kamp Stupice
Galebove stijene Pula legnyugatibb fürödhető öble, a „Stoja” kempingnél. Magas és lapos sziklák, aprókavicsos részekkel, ugróknak sem utolsó.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Premantura, Kamenjak
Az Isztiai-félsziget csücskében, Permantura alatt található természetvédelmi terület.
30 öböl, 11 lakatlan szigetecske, 600 különböző fajta növény, 50 féle lepkefaj található ezen a területen. Tervezhetünk ide egész napos programot, strandolást, szörfölést, végigbiciklizhetünk a félszigetecskén, falatozhatunk valamelyik beach-bárban, vagy csak elbújhatunk az egyik kis öbölben.
Aki nem szereti a vad strandokat, a természet ilyetén való közelségét, aki megijed 1-1 naturistától, annak nem való ez a hely. A Safari bárban autentikus körülmények közt fogyaszthatjuk el ételünket, italunkat (esetleg egy bambuszt=vörösbor kólával). A kilátóból megcsodálhatjuk a nyílt tengert és a közeli világítótornyot. Nyitva tartás 7-21 között, belépő: 35 kn/autó.
Néhány jó tanács: Vezessünk lassan a felverődő por miatt (a megengedett sebesség 20 km/h). Lehetőleg ne a kirándulás előtt mosassunk kocsit- garantáltan hófehér lesz az autónk a nap végére. Ne szemeteljünk sehol sem. Ne szedjünk virágot. A grillezés és tűzrakás megengedett- de csak a kijelölt helyeken. Kutyáknak szabad a bemenetel a természetvédelmi parkba, de csak olyan helyen engedjük be őket a vízbe, ahol nem zavarja a strandolókat. A kempingezés tilos, este 21 óráig mindenkinek el kell hagynia a területet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOVRAN- OPATIJA
Kijelölt kutyás strand a Lungo mare sétálón, a Frapart Villa közelében. Köves, aprókavicsos a partszakasz, kettő és négylábúaknak egyaránt megfelelő, természetes árnyék is van.
Az egész Lugo Marén (Lovrant és Opatiját, illetve a következő települést, Voloskót köti össze) kihelyezett kutyás szemetesek találhatók.
Punta kolovi strand
Opatija (A Hotel Adriatictól északra) és Ičići között, a Lungomare sétány mellett fekszik ez a bekerített, zuhanyzós strand. A part aprókavicsos.
 
RIJEKA
Ploče strand
Kantrida - film
Elérhető gépkocsival vagy tömegközlekedési eszközzel. Ingyenes parkolási lehetőség. A Kék Zászlós” minősítésű, kb. 14 ezer m2 alapterületű  strand aprókavicsos, köves, sziklás, néhol betonos, kiépített. Családi programokra és fiatalos szórakozásra egyaránt kiváló lehetőséget kínál. Mozgáskorlátozottaknak is ajánljuk. Zuhanyzók, WC-k, öltözőkabinok, vendéglátóhelyek, vízimentő szolgálat, kutyás szemetes, strandröplabda pálya és egyéb sportolási lehetőség. Tusolási lehetőség kedvenceinknek
 
 
CRIKVENICA
Podvorska strand
A kikötő mellett helyezkedik el, a hullámtörő csúcsán.   Aprókavicsos, homokos strandja van, sok szolgáltatással a házi kedvencek számára. Kiérdemelte a Horvátország legjobb kutyabarát standja címet. Ingyenesen látogatható. Zuhanyzók, napernyő-, nyugágybérlés, kutyazuhanyzók, etetőtálak. Árnyékoló sátrak a négylábúaknak. Vendéglátó egységek, sportolási lehetőség.
Rövid film a crikvenicai kutyás strandról.
KRK-SZIGET
 
ŠILO TELEPÜLÉS
A Neptun búvárközpont közelében. Parkolni lehet a focipályánál, onnan mintegy 400 m séta a kijelölt kutyás strandig. Köves, kavicsos, lassan mélyülő. Kutyás szemetes, zacskók.
Rövid film a crikvenicai kutyás strandról (az első strand a filmben)
 
 
 
NJIVICE, KIJAC
Njivice Kijac részén ( Njivice központjától délre, Malinska felé), lassan mélyülő, aprókavicsos part, természetes árnyékban gazdag.
 
MALINSKA
 
Rajski Put sziklás, köves, természetes strand, nincs árnyék
Poraton, 100 m-re az Uhlic strandtól
 
 
KRK VÁROSA
 
Redagara strand - film
 
Koralj-öböl
Krk városának egyik legszebb partszakasza, a Hotel Koralj előtt. Gyerekeknek is ideális. Kavicsos, aprókavicsos öböl, a vízben homok van. Az öböl lassan mélyül, labdázásra, pancsolásra is alkalmas, úszni nem tudóknak is ideális. Illatos borókaerdővel övezett, természetes árnyékban bővelkedik. Tusoló, napernyő- és nyugágybérlés, éttermek, sportolási lehetőségek, kék zászlós strand. Az öböltől 50 m-re található a kutyáknak kijelölt „Redagara” partszakasz, szemetessel, tusolóval, vízzel.
Drazica-öböl
Krk városának másik legszebb partszakasza, a Hotel Dražica közelében. Kavicsos, aprókavicsos, sziklás öböl. Illatos borókaerdővel övezett, természetes árnyékban gazdag. Folyóvíz, kutyáknak való zuhanyzó.
 
BAŠKA
A baškai "Vela plaža" (1,8 km hosszú városi strand) legszélső csücskében, nincs természetes árnyék. Maga a strand köves, kavicsos, lassan mélyülő, a vízben homok van. A környék fantasztikus színekben pompázik, egész Baškának különleges hangulata van. Épp ezért a nyári hónapokban, különösen július-augusztusban rendkívül zsúfolt, így kutyásoknak jobban ajánljuk a többi krki strandot. Tusoló, napernyő- és nyugágybérlés, éttermek, sportolási lehetőségek, kék zászlós strand.
 
VRBNIK
Mala Javna-öböl, a Sv Marko strand közelében, 6 km-re északnyugatra Vrbniktől, Risika településen. Csendesebb, eldugodtabb homokos öböl, lassan mélyülő.
 
KRK-SZIGET, PUNAT
Mala Krasa, 500 m-re a Punta Debilj strandtól, aprókavicsos strand

RAB-SZIGET
 
LOPAR: észak-nyugati öblök: uvala Školjić, Sturić, Dubac
A Lopar északi részén található öblök többnyire homokosak, lassan mélyülők, így kisgyermekek számára is biztonságosak, de találhatunk sziklásakat is. Többnyire megközelíthetőek gépjárművel vagy kerékpárral is.
 
LOPAR keleti partszakasz: Livačina (a San Marino szállodák fölötti öböl)
A Paradicsomparthoz közel fekvő strand homokos, lassan mélyülő. Fenyőfaerdő kínál természetes árnyékot. Állandó szórakozási és sportolási lehetőségeket kínál, így a fiatal generáció kedvence lehet. Étterem, kávézó, vízibicikli- és csónakbérlés,  strandröplabda pálya, tenisz.
 
KAMPOR ÉS SUPETARSKA DRAGA KÖZÖTT: Dumići-öböl
Sekély, lassan mélyülő, homokos, étteremmel, búvárbázissal, szörf- és csónakkkölcsönzővel.
 
KAMPOR: a nyugati partszakaszon, a Veli mel strandhoz képest Dél-Keletre Sovina-öböl.Tenisz és csónakbérlés.
 
KAMPOR: keleti partszakaszán, Frkanj közelében: Gavranišće FKK strand, étteremmel.
 
BANJOL: Padova III camping
Banjol településen, Rab városától 2 km-re fekszik. Homokos, lassan mélyülő 0,5 km-es partja van, fenyőerdőben található. Csónak-, kerékpárbérlés, kávézók, étterem, animáció, vízisí, játszótér, internet hozzáférés.
 
PALIT: Sv Eufemija
Köves-kavicsos, kis kikötővel, étteremmel, csónakbérléssel.

CRES
 
Kovačine kemping
A kemping területén belül bizonyos szakaszon, homokos-kavicsos, lassan mélyülő strand. Játszótér, wifi, éttermek, pizzéria, bár, sportolási lehetőségek
 
Bijar kemping
Osor városában, sziklás part aprókavicsos öblökkel. Tusoló és zacskók kutyáknak, wifi, bolt, büfé, játszótér.
 
Slatine kemping
A cresi kikötőnél, vagyis az ACI Marinánál
Több csodaszép öböl a kemping területén belül, köztük kimondottan kutyáknak is! A kemping vezetői elsőként Európában, 2007-ben megindították a Camping cum cane (Kempingelés kutyával) projektjüket. Elképzelésük eredménye egy nagyszerű strand lett, ahol jól érzi magát a család is, a kutya is. A „kutyás” strandon külön partrészük és zuhanyozójuk van a kutyáknak, és szigorú „előírások” szabályozzák a nem kutyás nyaralókkal való békés együttélést. Felszereltség: tusoló és zacskók kutyáknak.
 
Gavza negyed: Cres városától 2 km-re.

LOŠINJ-SZIGET
 
MALI LOŠINJ
Az egyik: A Hotel Aurora közelében található Veli Žal strand és a Rt Madona között található sziklás partszakasz, a kétlábúaknak a vízbe való bemenetel nehézkesebb.
A másik: Bojčić (Zagazine negyed) strand közelében, sziklás partszakasz
 
VELI LOŠINJ a Rovanska öböl után.
Nerezine az Osor felé eső részen kijelölt kutyás partszakasz.
Artatore: a parkolótól balra 200 m-re.

Dalmáciában jóval kevesebb kutyáknak való kijelölt strandot találhatunk, „cserébe” viszont nem néznek ki minket a strandokról akkor sem, ha négylábúakat viszünk. Keressük az elhagyatottabb, kisebb öblöket, ahol árnyék is van, és mindenképp friss víz is!

SENJ

Vlaška-öböl, a várostól délre 5 km-re. Árnyékolók a négylábúaknak, kutyás szemetesek,  kifutópálya, park, padok és asztalok.

PAG-SZIGET
NOVALJA: Straško kemping
Novalja településen. A kék zászlós strand köves, aprókavicsos, lassan mélyülő, a vízben homok van. A kempingen belül sportolási lehetőségek, kajak, jet-ski, vizibicikli, rendezett kutyastrand, kutyáknak való tusolókkal-  a sportcentrum mögött.
Bővebben

ZADAR-NIN
Vrsi település, 20 km-re Zadartól
A település végén található több km hosszú, köves partszakasz (nem a városi, lassan mélyülő, aprókavicsos, homokos part!), sűrű borókaerdő, természetes árnyék. A gazdiknak úszócipő ajánlott.

Privlaka - a Visoki most közelében - film

ZATON
A Zaton Holiday village borókafenyvessel övezett apartmantelepülésében örömmel fogadják a kutyákat is. Főszezonban sajnos ennek meg kell fizetni az árát (12 EUR/nap/kutya), 06.21-ig és 08.30-tól viszont ingyenesen vihetjük házi kedvencünket. a part többnyire homokos és aprókavicsos, lassan mélyülő.
Szállások itt

ROGOZNICA
A főút (magistrala) közelében van egy köves, kavicsos strand, ahová a kutyások járnak. Ennél több infót nem sikerült megtudnunk, jó felfedezést kívánunk!

ŠIBENIK
Solaris üdülőtelep kempingje –aprókavicsos, lassan mélyülő, árnyékot adó paravánokkal.
SzállásokTROGIR
Nincs hivatalosan kijelölt kutyás strand, de Čiovo szigetén és Seget vranjicán egészen biztosan találunk olyan kevésbé felkapott öblöket, ahol házi kedvencünk is lehűtheti magát.

SPLIT
Duilova plaza – a Žnjan strandtól északra, a Hotel Zagreb közelében, teljesen felszerelt kutyás strand - film

Kašun északnyugati részén,
Kaštelet nyugati részén,
Kvadar na Žnjanu és Lumbarda (Pazdigrad alatt, este 20:00 után) .


 

Indulhatunk!

Kutyás strandok Horvátországban Kutyás strandok Horvátországban Kutyás strandok Horvátországban Kutyás strandok Horvátországban Kutyás strandok Horvátországban