Mi alapján válasszunk szállást?

Kategória: Blog,

Mi alapján válasszunk szállást Horvátországban? 1. rész

Kisgyermekekkel utazunk (6 éven aluliak)

Ha kisgyermekkel utazunk Horvátországba, akkor nagyon nagy valószínűséggel az lesz a fő szempont, hogy lassan mélyülő legyen a part, és a szállásunk ne legyen messze a strandtól. Ha esetleg még az is jól jönne, hogy ne kelljen sokat utazni, akkor Krk-sziget kiváló megoldás lehet, mert igazán közel van, és kompozni sem kell. A Pihiszuszi nagy kedvence a szigeten Šilo település, ahol nagyszerű homokos partokat találunk. Mivel kisebb településről van szó, mindenhonnan könnyen elérhető a part. Itt a következő szállásokat ajánljuk: a 2+2 fős, kellemes kerttel rendelkező Vidám apartmant, a közvetlen vízparti 4+1 fős Billiát, a Nyuszi házat 4-5 fős apartmanjaival (mindössze 100 m-re a parttól)  illetve a szintén part menti 6 fős Donát apartmant. malinskai partok nem homokosak, de számos aprókavicsos strand közül válogathatunk, ami szintén nagyon klassz a gyermekes családoknak. Horvátországban már egyre több helyen elérhetők az üvegfenekű hajók, Malinskán évek óta ez az egyik fő attrakció a gyerekek számára. A Sebi és a Kabóca a kedvenceink, de Malinskán rengeteg más apartmanunk is van!

Rab szigeten Lopar is nagyon jó választás, erről a következő blogbejegyzésben írunk.

Crikvenica is nagyon népszerű a gyermekkel nyaralók körében. Nem véletlenül: ez van a legközelebb Magyarországhoz és kiváló a városi fizetős strandja, ahol a part sekély, lassan mélyülő, és homokos a víz alatt. A városban egyébként több, lassan mélyülő, ingyenes aprókavicsos öböl is található. Crikvenicán pezsgő élet van, sok kávézóval, étteremmel és sportolási lehetőséggel. Ha a család kutyát is visz magával, akkor Crikvenica ideális megoldás, mert itt van Horvátország egyik legjobb kutyás strandja. Strandhoz közeli, igényes kedvenc apartmanházunk a Zöldike, ha viszont olcsóbb lehetőségre és szép kilátásra vágyunk, akkor javasoljuk például a Katkát

crikvenica_varosi_strand_jatszoter.jpg

 

Ha sziget helyett inkább szárazföldet választanánk, akkor irány Medulin az Isztriai félsziget déli részén, ahol  nagyszerű, hatalmas homokos öblöt találunk, ami akár húsz méteren keresztül is sekély. A parton napernyőt és napágyat lehet bérelni, a vízben vannak ugrálóvárak, a strand mögött pedig egy vidámpark található. A város fekvéséből adódóan itt az apartmanok kicsit távolabb vannak a parttól, de nagyon jó minőségűek mint például a Mocca.

Ha homokos partra vadászunk és nem idegenkedünk a hosszabb (kb. 9 órás) utazástól, akkor feltétlenül menjünk le a dalmát partok egyik legautentikusabb városkájáig, Omišig. Itt kristálytiszta vizű kavicsos (Omistól kicsit délre) és homokos partokat egyaránt találhatunk. Előbbihez a Tiramisu, utóbbihoz a Melus apartmanokat ajánljuk.

PIHISZUSZI TIPP: Ha Medulinban járunk, semmiképp ne hagyjuk ki a Kamenjak nevű természetvédelmi területet. Csodálatos vadregényes öbleiben akár egész nap strandolhatunk, és ha megéhezünk, megszomjazunk, látogassuk meg a félsziget legdélebbi csücskén található beach bárt.

 

Már nagyobbak a gyermekeink (6-12 évesek)

Valamennyi, a cikkben eddig felsorolt helyszínt a nagyobb gyermekeseknek is ajánljuk. Ezen kívül számításba jöhetnek még olyan helyek is, ahol nem csak aprókavicsos, hanem sziklás partot is találhatnunk, nagyszerűen lehet búvárkodni, illetve a városban és környékén sok látnivaló van, hogy ne csak a parton való heverészésből álljon a nyaralás.

Zaton üdülőtelep ugyancsak jó választás lehet bármilyen életkorú gyermekkel.

 

PIHISZUSZI TIPP: a homokos partoknál nem lesz szükségünk vízi lábbelire, de a köveseknél érdemes beszereznünk gyermekeinknek az egész lábfejet borító cipőt.

A következő blogbejegyzésünkben is folytatjuk a témát!

Vissza az akciókhoz