Dubaji Világkiállítás

Kategória: Blog,

Dubaji Világkiállítás

A pandémia miatt egy évvel elhalasztott Dubaji Világkiállítást október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban fokozott egészségügyi intézkedések mellett. A fél évig tartó eseményre 25 millió látogatót várnak a szervezők.

 

 

Az online elérhető városkalauz, a Time Out Dubai a világkiállítás 15 legizgalmasabb épülete közé válogatta a magyar pavilont.

 

 

Újságírók 135 épület közül választották ki azt a 15-öt, amelyek szerintük a legkülönlegesebbek lesznek az expón.

 

 

A városkalauz cikke felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon több termálvizes forrás található, mint Európa bármely más országában és ez alkotja az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt pavilon fő tematikáját.  A többszintes magyar pavilon, mely az “Aqua roots of Hungary”, vagyis “Magyarország vízi eredete” nevet kapta, az Expo 2020 „Mobilitás” negyedében helyezkedik el. A favázas szerkezetű pavilon az Egyesült Arab Emirátusokban igazi ritkaság. Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas építész, Csernyus Lőrinc tervezte, és az épületet 17 magyar ács építette.

 

 

Az Emirates, az Expo 2020 kiemelt partnere és hivatalos légitársasága, exkluzív ajánlattal várja utasait, hogy megtapasztalhassák a Dubaji Világkiállítás izgalmait. A légitársaság azon utasai, akik Dubajba látogatnak vagy átszállnak Dubajban, a rendezvény időtartama alatt, vagyis 2021. október 1. és 2022. március 31. között bármikor ellátogathatnak az Expo 2020-ra, hiszen minden Emirates repülőjegy mellé ajándék Emirates Expo napi belépő jár.

 

A Dubaji Expo 2020 az első világkiállítás, melyet a Közel-Keleten, Afrikában és Dél-Ázsiában (a MEASA régióban) rendeznek meg. Az esemény a fenntarthatóság, a mobilitás és a lehetőségek kihasználása tematikája köré épülve bemutatja a nemzetközi együttműködés és innováció kiemelkedő példáit.

 

A hat hónapos, változatos programkínálat tele van olyan élményekkel, melyek minden korosztály, és a nemzetközi közönség számára is érdekesek, beleértve a tematikus heteket és a szórakozási, illetve tanulási lehetőségeket. A művészet és a kultúra szerelmesei, a gasztronómia és a technológia rajongói kiállításokra, workshopokra, előadásokra, élő showkra és sok további programra számíthatnak. A látogatók megtekinthetik nemzeti pavilonjukat is, hogy otthon érezzék magukat, míg a 190 további ország pavilonjában megismerhetnek más kultúrákat, vagy megnézhetik a különleges tematikus pavilonokat, hogy elkalandozzanak a jövőbe és felfedezzék a legújabb innovációkat.

 

És természetesen a Pihiszuszi is szervez utazásokat Dubaiba, nemcsak a Világkiállíás ideje alatt! 

 

Ajánlataink az alábbi linken érhetőek el:

https://vilag.pihiszuszi.hu/talalati-lista/egyesult-arab-emirsegek-dubai/eiGgo

 

Kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre további információk és egyedi ajánlatokkal kapcsolatban.

Vissza az akciókhoz